Vanliga frågor

Varför kostar det så mycket som 3200 kr att ha sin hund på Svanstippens hunddagis?
På Svanstippens hunddagis har vi plats för max 40 hundar vilket är färre än vad andra hunddagis i genomsnitt har. Detta gör att vi kan ta mycket bra hand om alla individer, och se till att de trivs och mår bra. Man får en relation med hundarna och märker om något inte står rätt till. Priset går upp en del, men det gör också kvalitén på hunddagiset vilket vi tycker är det allra viktigaste.
Varför kostar det lika mycket att ha sin hund på dagis två dagar i veckan som fem dagar i veckan?
Trygghet är viktigt för hundarna. Om vi skulle ha dagspris istället för månadspris skulle vi vara tvungna att ta in nya hundar i grupperna för att få den inkomst vi behöver för att verksamheten ska gå runt. Detta leder till oroligheter i grupperna vilket vi absolut inte vill och därför måste man betala för sin dagisplats trots att inte hunden är på dagis alla dagar i veckan.
Varför måste hunden vara minst 6 månader för att få gå på dagis?
Vi anser att för unga hundar inte bör vistas på dagis hela dagarna. Detta för att det kan bli för mycket stress för dem att ha så många hundar omkring sig, följa med på långa promenader och helt enkelt inte vistas med sin "egen familj". Man brukar säga att åldersgränsen att gå på dagis är 6 månader, men vi tycker att de helst ska vara äldre ändå, gärna upp emot ett år. Om man skulle bedöma det lämpligt för en 6 månaders hund att gå på dagis ska den helst inte börja på heltid, utan kortare stunder varje dag de första månaderna.
Jag vill ha en plats på dagis till min hund, hur gör jag?
Det som du kan göra är att lämna en intresseanmälan till oss, på vår hemsida eller via telefon. Då hör vi av oss om det finns en plats till din hund. Vi tar nämligen in hundar efter hur vi tror de passar i grupperna.
Men är det lång kö?
Vi har ingen dagiskö utan när vi tycker det passar att ta in en ny hund tittar vi på alla intresseanmälningar och tar ut den vi tror passar bäst i den befintliga gruppen. Det är inte säkert att vi just nu tar in någon hund, trots att det finns platser kvar. Detta beror på att de hundar vi har nu behöver tid att vänja sig och vi i personalen behöver lära känna hundarna. Det är svårt att säga när vi kan ta in en ny hund och vi har många intresserade.
Varför har ni ibland halti på en del hundar?
Ibland använder vi oss av halti (nosgrimma) på hundar som drar mycket i kopplet. Detta för att skona både deras och våra ryggar samt ge oss en möjlighet att träna bort "dragandet" (hos de flesta hundar som vi använt har vi kunnat ta bort det efter några veckor upp till någon månad). Målet är alltid att de till slut ska kunna gå utan halti. Självklart pratar vi alltid med er ägare innan vi sätter på er hund ett halti.
Jag har hört att ni har en rastgård, stämmer det?
Ja, vi har en rastgård på baksidan av dagis där vi har möjlighet att få släppa hundarna lösa (gruppvis) så att de får möjlighet att busa av sig. Självklart får de också göra ifrån sig där om de föredrar det.

Får era hundar hälsa på andra hundar när ni är ute och går?
Nej, dels för att de hundar vi möter kan tycka att det är lite läskigt med så många hundar på en gång och dels för att när våra hundar kommer tillsammans i grupp kan de bli lite stöddiga eftersom de har stöd av sin flock. Vi tränar därför noggrant hundarna att kunna passera andra hundar. För de som är veteraner på dagis är det oftast inget problem medan det kan ta lite längre tid att träna in för nya dagishundar.